Arhiva zilei de 25 July 2009

Apa curenta in Urseni

Saturday, 25 July 2009

Prin programul de Cooperare Transfrontalieră România – Ungaria 2007- 2013, Primăria Moşniţa Nouă vizează în cadrul axei prioritare I – 1.3 protecţia mediului (reducerea poluării şi a numărului de deşeuri) introducerea apei curente în satul Urseni.

Reabilitare caminului cultural

Saturday, 25 July 2009

IMG_0832Primăria Moşniţa Nouă a întocmit Proiectul integrat de dezvoltare locală în comuna Moşniţa Nouă pentru care se solicită finanţarea prin Fondul European pentru Dezvoltare Rurală.
Primăria va asigura finanţarea pentru realizarea construcţiilor necesare şi fondurile necesare dotării clădirii, în timp ce Biserica Ortodoxă din localitate va urmări crearea de servicii necesare desfăşurării activităţilor pe bază de parteneriat.
Pentru Urseni sunt vizate :

  • continuarea lucrărilor de reabilitare a Căminului Cultural în valoare de 700000 lei
  • construirea de clădiri pentru serviciile de tip “after school“. În acest scop se doreşte crearea unui parteneriat între primărie şi Biserica Ortodoxă Română din Urseni

Proiectul va fi depus pentru aprobare la sfârşitul lunii iulie la sediul Agenţiei de Dezvoltare Rurală şi Pescuit.

Tranzitarea satului de catre autocamioane (reparatie dig)

Saturday, 25 July 2009

IMG_0856În cursul lunii iulie 2009 au demarat lucrările de reabilitare a digului Timişului în zona Urseni. Se urmăreşte astfel consolidarea digului în porţiunea Pietri. În acest sens, camioane de mare tonaj au început să tranziteze satul, mai precis strada Coloniştilor, spre locul destinat reparaţiei digului.
Acest fapt a provocat nemulţumirea locuitorilor care s-au adresat Primăriei Moşniţa Nouă.
Motivele plângerii se referă cu precădere la afectarea rezistenţei clădirilor, la zgomotul şi praful produse, cu atât mai mult cu cât se pare că lucrările la dig vor dura în jur de patru luni.
Primăria are în vedere o soluţie şi anume devierea traseului autocamioanelor pe un drum ocolitor: la intrarea în strada Coloniştilor la stânga –> paralel cu calea ferată –> izlaz/ terenul de fotbal -> ieşire în drumul spre Timiş (rampa a II-a)