Arhiva lunii September, 2009

Ziua recoltei

Wednesday, 30 September 2009

Duminică, 4 octombrie, va avea loc în parcul comunal din Moşniţa Nouă, Ziua Recoltei. Evenimentul se doreşte a fi un târg de toamnă în care sunt aşteptaţi producători din cele patru sate ale comunei cu produse agricole din gama cerealelor, legumelor, brânzeturilor, fructelor şi a altor preparate specifice sezonului (murături, dulceţuri, compoturi). Expoziţia cu vânzare se va desfăşura între orele 9 şi 13 fiind urmată de un spectacol folcloric.

Dorim ca acest anunţ să fie şi o invitaţie producătorilor din Urseni de a participa la eveniment.

Stand Urseni Stand Urseni

Ziua Recoltei a adus în parcul comunal producători din mai multe sate: Moşniţa Nouă, Urseni, Moşniţa Veche, Bucovăţ şi Buziaş. Reprezentanţii satului nostru au expus spre vânzare: mere (3 soiuri), struguri (3 soiuri), gutui, cartofi, miere şi ouă. De altfel, Urseniul a primit premiul pentru cele mai ecologice produse.

Stand UrseniStand Urseni

Dat fiind succesul manifestării, sperăm la crearea unei tradiţii în organizarea de astfel de evenimente la nivelul comunei.

Apa si canalizare la Urseni

Tuesday, 29 September 2009

Iată un subiect cu adevărat de actualitate pentru locuitorii satului nostru, cu atât mai mult cu cât introducerea apei curente şi a canalizării sunt elemente fireşti ale unei infrastucturi a secolului al XXI- lea. Pe de-altă parte, nu considerăm că existenţa acestor condiţii ar fi ceva imposibil de realizat, dată fiind şi apropierea de municipiul Timişoara – ca etalon al unui trai aproape de standardele europene.

Marea parte a consătenilor îşi aduc desigur aminte de veşnica temă care îi frământa în primii 16 ani scurşi de la Revoluţie: drumul dintre Urseni şi centrul de comună. Dacă a trebuit să treacă atât de mult timp ca până la urmă să putem merge pe asfalt spre Moşniţa Nouă, nu credem că e neapărat obligatoriu să se întâmple astfel şi în cazul apei şi canalizării. Pur şi simplu, sunt multe alte lucruri de făcut pentru binele satului nostru, dintre care, cele amintite mai sus, nu reprezintă decât o mică parte, ce-i drept destul de importantă. Acestea sunt cele care până la urmă pot determina dezvoltarea localităţii.

În cazul unei investiţii sau chiar al cumpărării de teren în intravilan în vederea edificării unei locuinţe, apa şi canalul sunt printre primele criterii utilizate în alegerea Urseniului ca locaţie favorită. Ce putem noi face în acest caz ? Este clar că deciziile celor ce au ca atribuţie conducerea locală ne afectează pe noi toţi şi binenţeles, pot imprima un anumit mers pentru colectivitate. În această situaţie putem semnala administraţiei locale problemele satului în vederea rezolvării acestora. Asta încercăm să şi demarăm prin acest articol, de la care aştepăm reacţiile dvs. Se știe că reţeaua de canalizare se opreşte undeva la intrarea în Urseni, că pe drumul Moşniţei apar des muncitori care par a lucra la această reţea, că primăria doreşte introducerea apei curente şi canalizării în Urseni până în 2011.

Considerăm că reacţia conducerii locale nu ar trebui să se lase aşteptată la aceste întrebări, întrucât acest demers se înscrie în spiritul deschis, sincer, şi de ce nu democratic pe care Urseniul a ştiut să-l promoveze prin cetăţenii săi.

Program autobuze RATT

Tuesday, 15 September 2009

Dată fiind începerea noului an şcolar şi necesitatea modificării într-o oarecare măsură a programului autobuzului pe ruta Urseni – Timişoara, am considerat important să afişăm aici o parte din propunerile consătenilor pe această temă. Este evident că un nou mers al autobuzului RATT la Urseni nu va putea cuprinde toate aşteptările călătorilor, însă ar fi binevenită conturarea unei scheme de orar din opiniile pe care aşteptăm să le postaţi.

Acest lucru este cu atât mai necesar, cu cât se pot identifica mai multe grupuri care beneficiază de autobuz: muncitori (care pot începe ziua de lucru fie de la ora 6, fie de la ora 7), elevi, profesori şi alţii.

Legat de noul grafic al autobuzului, mai mult sau mai puţin în concordanţă cu propunerea primăriei, a apărut o stare de confuzie. De aceea încercăm să creăm o relaţie de tip feedback în care, prin intermediul site-ului, problemele navetiştilor din Urseni să potă fi vizibile pentru autorităţile locale. Mai ales că introducerea autobuzelor RATT a reprezentat un lucru important pentru localitatea noastră.

Program autobuz incepand cu 10 sept

Program autobuz incepand cu 10 sept