Arhiva lunii October, 2009

Sfintirea bisericii romano-catolice din Urseni

Sunday, 25 October 2009

În 25 octombrie a avut loc sfinţirea bisericii romano – catolice din satul nostru. Evenimentul a fost cu atât mai aşteptat, cu cât a venit după mai bine de şase luni de muncă depusă de comunitatea maghiară pentru renovarea exteriorului lăcaşului de cult. Credincioşii din Urseni i-au aşteptat într-un număr mare pe invitaţi, dintre care îi amintim pe subprefectul Marossy Zoltan şi d-ul Halasz Ferenc. Liturghia a început la ora 16, fiind celebrată de vicarul general al Episcopiei Romano – Catolice de Timişoara, Szilvágyi Zsolt şi de părintele Kapor János de la Parohia Timişoara II – Fabric de care aparţine filiala Urseni. S-a dorit totodată, cu această ocazie, să fie comemorat şi Sfântul Wendelin, patronul spiritual al catolicilor din localitate. La final, au fost amintiţi toţi cei care au contribuit sub diverse forme, la repararea bisericii.

Sfintirea bisericii catolice din Urseni

Sfintirea bisericii catolice din Urseni

Momentul religios a fost urmat, în faţa bisericii, de dansurile tradiţionale ale ansamblului “Bokréta” din Timişoara şi de către cele ale ansamblului “Moşniţeana”. Sărbătoarea a continuat cu o masă festivă în localul Şcolii din Urseni, pentru ca seara să aibă loc tradiţionalul “Bal al Strugurilor”.

Ansamblul “Bokréta”

Ansamblul “Bokréta”

Deschiderea anului scolar 2009 – 2010

Tuesday, 6 October 2009

Anul şcolar precedent s-a încheiat, elevii clasei a opta şi-au găsit fiecare câte un drum spre o nouă şcoală, păşind pe o altă treaptă a vieţii.
După o vacanţă care unora le-a părut scurtă, dascălii au intrat confuzi în sălile profesorale şi au discutat despre legile-surpriză care aduc atâta nesiguranţă.
La grădiniţa şi şcoala de la Urseni o sută treizeci şi patru de copii au aşteptat prima zi de şcoală. Dintre ei, treizeci de preşcolari au fost primiţi cu multă dragoste la grădiniţă. În clasele primare cei patruzeci şi şase de copii au găsit pe bănci manualele pregătite şi le-au răsfoit cu emoţie împreună cu doamnele învăţătoare, iar cei cincizeci şi opt de elevi din clasele gimnaziale s-au regăsit, veseli, în săli de clase primitoare. În acest an şcolar toţi dascălii care predau la Urseni sunt calificaţi. Sunt titulari educatoarea, învăţătoarele şi profesorii care predau limba română, latina, matematica, geografia, istoria, cultura civică, educaţia fizică, limba engleză şi religia ortodoxă. Avem patru profesori cu gradul didactic I, patru dascăli cu gradul didactic II şi opt cu definitivatul. Unii îşi continuă pregătirea, dovadă fiind faptul că cei cu gradul II şi cei cu definitivat sunt înscrişi la gradul I respectiv gradul II. Paralel cu pregătirea activităţilor la clasă, o parte din dascăli au urmat cursuri dobândind calificări în formare de formatori sau managementul proiectelor.

Deschiderea anului scolar 2009-2010

Deschiderea anului scolar 2009-2010

Urseni - deschiderea anului scolar 2009-2010

Urseni - deschiderea anului scolar 2009-2010

Procesul instructiv-educativ se desfăşoară în săli corespunzătoare. Pentru preşcolari există un vestiar şi o sală de clasă încăpătoare, cu mobilier specific activităţilor de grădiniţă. Sunt şapte clase, un cabinet psihopedagogic şi o sală de educaţie fizică. Şcoala e dotată cu douăzeci şi două de calculatoare, trei laptopuri, două videoproiectoare, un ecran, două xeroxuri şi un multifuncţional. E posibilă conectarea la Internet.
Să intrăm aşadar în clasă şi să închidem uşa. Aici, într-o bună înţelegere cu elevii şi părinţii lor, să uităm dezordinea din sistemul de învăţământ şi să aducem pentru fiecare dintre noi bucuria împlinirii noastre ca OAMENI.

Curatenie de toamna

Monday, 5 October 2009

In data de 06.10.2009 va avea loc campania de curatenie de toamna. Deseurile vegetale si crengile provenite din corectiile de arbori pot fi scoase la limita proprietatii, ele fiind ridicate de RETIM.

Releu Vodafone in zona Mosnita Noua – Urseni

Monday, 5 October 2009

Cu prea mare intarziere, dar totusi mai bine decat niciodata, compania Vodafone a decis montarea unui releu si in zona noastra, (pe turnul din Gostat mai precis). Convorbirile telefonice in aceasta retea de telefonie mobila se pot desfasura acum in limite mult mai decente, ne mai fiind  nevoie sa iesim in gradina, pe strada sau in oricare loc unde “semnalul este mai bun”.