Ziua Eroilor sărbătorită la Urseni

IMG_3370

Monumentul eroilor din satul nostru a fost realizat în anul  1944 de către soldaţii din Regimentul I Artilerie “Regele Carol I”. Iniţiativa ridicării  acestui monument i-a aparţinut primarului Iosif Lugojan şi comandantului regimentului mai sus amintit, lt. col. Horia Tudoran. Monumentul este creaţia sculptorului arhitect V.A. Mihulin din Arad. Pe faţa monumentului sunt trecuţi eroii din primul război mondial, iar pe laturile dreaptă şi stângă – eroii din primul război mondial.Plăcuţa principală a fost distrusă în anii comunismului deoarece conţinea numele  Regelui Carol I.

Pentru a comemora cei 65 de ani scurşi de la închierea celei de-a doua conflagraţii mondiale, “Asociaţia Culturală Sfântul Gheorghe din Urseni ” a donat o nouă plăcuţă din marmură conţinând vechea inscripţie: “Această Sf.Cruce a fost ridicată în amintirea eroilor comunei Urseni de ostaşii Regimentului I Artilerie Regele Carol I, în anul 1944“. Cu această ocazie a fost renovat şi monumentul. Cei care au lucrat la realizarea plăcuţei şi la înfrumuseţarea monumentului sunt Daniel şi Nicolae Toader.

În data de 13 mai a.c., după terminarea sfintei liturghii, a avut loc tradiţionala  slujbă de pomenire  a eroilor satului Urseni. Cu această ocazie, Alin Oanţ şi Alexandru Enescu au depus la monument o coroană de flori din partea Asociaţiei. O altă coroană de flori a fost depusă de dl. primar Ioan Sorincău.

3 Comentarii la “Ziua Eroilor sărbătorită la Urseni”

  1. yo messi;))) says:

    ce fotogenic is;))):)))mai ales alex:)))o fost frumos sa sarbatorim Ziua Eroilor!!!

  2. Diana says:

    Ma bucur ca in sat s-a infiintat o asociatie, imi place faptul ca unii mai incearca sa mai pastreze traditia.Felicitari!De asemenea costumele populare sunt foarte frumoase .

  3. med... says:

    Ma bucura faptul ca in acest sat sa infiintat o asociatie,in urma caruia se vad si roadele,felicitari celor care tin sa se pastreze traditia,iar costumele populare sunt deosebit de frumoase.

Posteaza un comentariu