Desele intreruperi de curent electric

Asistam in ultimul timp (neputinciosi de altfel), la tot mai dese intreruperi ale furnizarii energiei electrice in Urseni. Nu stim insa cine ar putea fi principalul vinovat, vantul – puternic uneori, pasarile care se aseaza pe firele retelei mult prea vechi probabil, faptul ca nea Ion (Vasile sau Gheorghe) sudeaza cu electrozi de 5 si provoaca o scurta cadere suficienta pentru a reseta toate ceasurile, calculatoarele sau orice alt dispozitiv electronic pe care il tine omul in casa. Cert este ca nu se face nimic in acest sens si noi, bietii oameni, suferim in tacere.

2 Comentarii la “Desele intreruperi de curent electric”

  1. Alin says:

    Salutare tuturor,
    La cinci luni de la initierea plangerilor catre Enel, iata si raspunsul! (pentru cei interesati pot pune si adresa facuta catre Enel). Ce ramane de facut? Sa monitorizam in continuare daca se face ceea ce s-a promis, si daca se vad imbunatatiri!

    Stimate client,

    Referitor la sesizarea dumneavoastra inregistrata la Enel Energie sub numarul 8480/23.09.2010 privind intreruperile in alimentarea cu energie eelctrica a locului de consum din Urseni, jud. Timis, cod client 101811729, va facem cunoscut urmatoarele:

    Alimentarea cu energie electrica a locului de cosnum mai sus mentionat se realizeaza printr-o retea electrica aeriana de joasa tensiune (LEA JT), alimentata din postul de transformare din localitate, racordat la linia electrica aeriana (LEA) 20 KV Urseni, din Statia 110/20kv Fratelia.

    In Standardul de Performanta pentru Serviciul de Distributie a energiei electrice, aprobat prin Ordinul ANRE nr.28/2007, publicat in Monitorul Oficial nr.760/2007, Partea I, la Capitolul III Termeni si abrevieri se definesc urmatoarele :
    ü Intrerupere – Situatie in care valoriile efective ale tensiunilor de linie sunt simultan sub 1% din valoarea contractuala in punctul de delimitare;
    ü Intrerupere scurta-Intrerupere cu durata intre 1s si 3 minute ( 1s ü Intrerupere lunga- Intrerupere de peste 3 minute(t>3 minute;
    ü Intrerupere neplanificata-intrerupere despre care utilizatorii afectati nu au fost anuntati in prealabil cu minimul 24 ore inaite de producere.

    Conform cu evidentele tehnico-operative existente la nivelul operatorului de distributie zonal Enel Distributie Banat S.A., in perioada 01.01.2010-30.11.2010 au fost inregistrate urmatoarele intreruperi in instalatiile de medie tensiune si inalta tensiune care au afectat postul de transformare ce asigura alimentarea cu energie electrica a locului de consum mai sus mentionat:
    1.Intreruperi planificate: au fost inregistrate un numar de 2 intreruperi planificate;
    Intreruperile planificate se anunta conform cu legislatia in vigoare prin mass media local (televiziuni, radio, presa).
    2. Intreruperi neplanificate lungi (cu o durata mai mare de 3 minute)
    Au fost inregistrate un numar de 31 intreruperi neplanificate (accidentale) lungi cu o durate cuprinse intre 3,48 minute si 1057,00 minute. Duratele intreruperilor neplanificte (accidentale) inregistrate s-au incadrat in limitele prevazute de Standardul de Performanta pentru Serviciul de Distributie a Energiei Electrice.
    3. Intreruperi de scurta durata (cu o durata mai mica de 3 minute)
    Au fost inregistrate un numar de 44 intreruperi neplanificate de scurta durata, manevre de lichidare a incidentelor si automatizarilor existente pe liniile de 20 KV si statiile de transformare de 110/20KV.

    Mentionam ca aceste intreruperi neplanificate (defecte trecatoare) se datoreaza functionarii instalatiilor de protectie si automatizarilor existente pe linile de medie tensiune din zona. Intreruperile neplanificate aparute in acesta perioada au fost provocatre de cauze accidentale (incidente) aparute independent de vointa operatorului de distributie local. Manevrele pentru realimentarea consumatorilor afectati au fost facute cu respectarea prescriptiilor energetice in vigoare, dar nu au fost de natura sa produca cresteri ale tensiuni peste valori care sa duca la deteriorari in instalatia de utilizare ale consumatorilor, ele fiind solutionate cu respectarea stricta a prevederilor stabilite in Standardul de Performanta pentru Serviciul de Distributie a Energiei Electrice, aprobat prin Ordinul A.N.R.E. nr. 28 /2007, publicat in Buletinul Oficial nr. 760/2007-Partea I, care specifica urmatoarele la Art. 14: ,,Operatorul de distributie asigura sosirea echipei de interventie in minimul de timp dupa anuntarea, de catre utilizator a intreruperii in alimentare, astfel incat restabilirea alimentarii, din momentul anuntarii dupa o intrerupere, sa se realizeze in maximum:
    a. 12 ore pentru mediul urban, in conditii normale de vreme;
    b. 24 ore pentru mediul rural, in conditii normale de vreme;
    c. 72 ore pentru mediul urban sau rural, in conditii meteorologice deosebite.’’

    Pentru reducerea numarului de intreruperi pe LEA 20 KV Urseni si a duratei acestora, Enel Distributie Banat S.A. va monta in cursul anului 2011 separatoare telecomandate ce vor permite atat identificarea mai rapida a locului defectului cat si posibilitatea alimentarii consumatorilor din alte instalatii de distributie a energiei electrice ce nu sunt afectate de defecte.

    Ne cerem scuze pentru disconfortul creat si va asiguram de faptul ca Enel Energie doreste sa fie un partener de incredere pentru clientii sai si isi orienteaza eforturile in oferirea unor servicii in acord cu asteptarile dumneavoastra.

    Cu stima,

    Gabriela Anton

    Responsabil Customer Care
    Enel Energie

  2. Alin says:

    S-au initiat discutii cu ENEL
    Va tin la curent!
    Alin

Posteaza un comentariu