Apa si canalizare la Urseni

Iată un subiect cu adevărat de actualitate pentru locuitorii satului nostru, cu atât mai mult cu cât introducerea apei curente şi a canalizării sunt elemente fireşti ale unei infrastucturi a secolului al XXI- lea. Pe de-altă parte, nu considerăm că existenţa acestor condiţii ar fi ceva imposibil de realizat, dată fiind şi apropierea de municipiul Timişoara – ca etalon al unui trai aproape de standardele europene.

Marea parte a consătenilor îşi aduc desigur aminte de veşnica temă care îi frământa în primii 16 ani scurşi de la Revoluţie: drumul dintre Urseni şi centrul de comună. Dacă a trebuit să treacă atât de mult timp ca până la urmă să putem merge pe asfalt spre Moşniţa Nouă, nu credem că e neapărat obligatoriu să se întâmple astfel şi în cazul apei şi canalizării. Pur şi simplu, sunt multe alte lucruri de făcut pentru binele satului nostru, dintre care, cele amintite mai sus, nu reprezintă decât o mică parte, ce-i drept destul de importantă. Acestea sunt cele care până la urmă pot determina dezvoltarea localităţii.

În cazul unei investiţii sau chiar al cumpărării de teren în intravilan în vederea edificării unei locuinţe, apa şi canalul sunt printre primele criterii utilizate în alegerea Urseniului ca locaţie favorită. Ce putem noi face în acest caz ? Este clar că deciziile celor ce au ca atribuţie conducerea locală ne afectează pe noi toţi şi binenţeles, pot imprima un anumit mers pentru colectivitate. În această situaţie putem semnala administraţiei locale problemele satului în vederea rezolvării acestora. Asta încercăm să şi demarăm prin acest articol, de la care aştepăm reacţiile dvs. Se știe că reţeaua de canalizare se opreşte undeva la intrarea în Urseni, că pe drumul Moşniţei apar des muncitori care par a lucra la această reţea, că primăria doreşte introducerea apei curente şi canalizării în Urseni până în 2011.

Considerăm că reacţia conducerii locale nu ar trebui să se lase aşteptată la aceste întrebări, întrucât acest demers se înscrie în spiritul deschis, sincer, şi de ce nu democratic pe care Urseniul a ştiut să-l promoveze prin cetăţenii săi.

Cuvinte cheie: , , , ,

6 Comentarii la “Apa si canalizare la Urseni”

 1. stanescu says:

  eu propun altceva…cand mai vine domnul primar pe la urseni( adica o data pe an) caci nu prea il intereseaza de urseni si asta se vede caci toate investitiile se duc in mosnita noua si veche iar urseniul este la sat deoparte sa ii spunem sa mearga cu masina lui pe calea urseni de la urseni si pana in oras.in primavara ne mintea ca pana la ruga o sa avem drumul intre urseni si timisoara facut!!!

 2. ovidiu constantin says:

  daca sar asfalta drumul intre urseni si timisoara si asa am putea si noi sa mergem normal in oras si nu sa ocolim atat de mult prin mosnita noua!!! propun deschiderea unui subiect pe acest site si toti cei care considera ca este util acest drum sa ne spunem parerea aici!! astfel poate vom avea si noi acest drum caci nu este normal sa fim atat de aproape de oras si sa trebuiasca sa ocolim atat de mult!! UNITI-VA SI POATE ASA DOMNUL PRIMAR NE VA ASCULTA SI NE VA REZOLVA ACEASTA MARE PROBLEMA!!

 3. gabytzu says:

  ESTE bine ca sa bagat apa si canalizare la URSENI
  felicitari celui care a avut ideea acestui site

 4. Alin says:

  Salutare,
  Felicitari pentru initiativa.
  Sustin parerile voastre si pot contribui si eu. Am sa contactez initiatorul site-ului sa postam inca o tema lafel de importanta din punctul meu de vedere: Calitatea curentului electric si demersurile initiate pana acum!
  Desi ma voi repeta, va felicit pentru ideea acestui site!

 5. nick says:

  Sarbatori fericite si un sincer **LA MULTI ANI **tuturor consatenilor din Urseni.Cu drag Nicusor Gajea

 6. Valentin says:

  Vreau sa mulumesc celor care au infintat aceasta pagina a satului Urseni,
  dar si pt ca aceasta este actualizata. Referitor la programul de dezvoltare a infrastructuri
  cred ca primordial ar fi realizarea retelelor de canalizare iar apoi celelalte in ordinea
  importantei cum ar fi: reteaua de alimentare cu gaz dupa care reteaua de alimentare cu apa.
  Iar pt un grad de dezvoltare mai bun a localitati este foarte important ca si puzurile existente in
  vecinatatea localitatii Urseni sa beneficieze de aceasta infrastructura a utilitatilor

Posteaza un comentariu